Thursday, 9 June 2011

kOrG iNgT Lg TaK?

Luahan rasa cikgu/teacher husna

Pejam celik pejam celik, dah hampir 2 tahun kita bersama...sepanjang tempoh itu ukhwah kita semakin rapat.......pelbagai kenangan yg kita telah sulam bersama..ada yg pahit, manis, masam n masin pun ada...itulah lumrah hidup.banyak benda yg kita kongsi bersama.di saat kamu dicerca saya masih yakin yg batch kamu ini bukanlah batch yg paling teruk tp ...itu lah kamu....yg degil, nakal n bega...(betul ke ejaan tu)...saya tanamkan dalam hati,saya nafikan sekeras2nya yg sebenarnya kamu bukan begitu...alhamdulillah pada saat genting ini saya telah Nampak perubahannya....ketahuilah,segala yg kamu korbankan ini bukanlah utk kesenangan saya tp semuanya adalah utk masa depan kamu,saya tak pernah menginginkan apa2 balasan daripada kamu Cuma cukuplah sekadar kamu buat yg terbaik utk masa depan kamu sendiri....kamu dah pun saya anggap seperti anak2 saya sendiri...jadi kesiankan lah pada mama kamu ini....wahai anak2ku sayang teruskan lah perjuangan kamu semua...saya sentiasa ada di sini utk mendoakan kalian semua.....saya sangat sayangkan kamu,memori bersama kamu adalah antara memori yang terindah dalam hidup saya....saya juga akan terus merindui kamu, kenakalan kamu....akhir kata....buatlah yg terbaik.....janji dgn saya ye?


I love all of u...senawi 2 2010



Tinta ikhlas,
Cikgu/teacher husna

Ikram,aiman najib, afiq,ahmat,nasrullah,amir, idham,sufian,nasrul,nasriq,suhail,nuaim,halim,syakir,shukri,razi,fauzi.faidhi,ridhwan,azri,izat,fadhli,fazrul,nizam,fitri,izhar,muaz,hudzaifah,faiq,adib,fauzan,zulhafizi,haziq,imran,miqdad,haizat,fakha,muhaimin,zulsyafiq,aidil,iqwan,firdaus,amar,Anisah sabtani,anisah hamid,anisah ghafar,balqis,wardah,aiman,ain amalina,ain,nusaibah,zaini arifah,aqilah,solihah,muslimah,faraain,shafiqah,elliza,abaniah,fatin,fazlina,hafizah,nurul affiza,izyan, atiqah,afiqah,zariah,haliah,najwa,amirah,fatin raihan, athirah, atirah,aina,hajar,zafirah,siti nadzirah,nur nadzirah,azida,adibah,aimie,khadijah,radhiah,wan fadhilah,mardhiah,marziah,atiqah,adibah,putrid,nabihah,hamizah,rosnani,adnin,zahidah,syahidah,shafatin,syahira aishah,aishah,aishah basher,syahira j,sarifah


Ps:yg namanya tak disebut di sini ....jgn marah ya....kamu tetap dalam ingatan saya...saya dh try memerah otak ni...tp tak berjayala...sori bebanyak ya

KuLiAh suBuh n KuliAh SaIns

KeTeKunAn MeReKa



mAmA n TeRuNa2 MaMa



mAma n aNaK DaRa MaMa



gambar2 di atas adalah
saat yg dirakam pd kuliah terakhir kami
sblm anak2 mama ni menduduki spm.....
ini adalah usaha mama...di mana kelas kami
bermula selepas subuh...

papa akan hntar mama
ke sekolah pkl 6.20 pg
kami akan bermula dgn bacaan yasin
alhamdulillah...mama amat suka masa ni
sbb apa?
sbb masa ni bergema alunan
surah yassin
sgt syahdu...selesai yassin dlm
6.50pg....kami akn meneruskn latih tubi
alhmdulillah
rutin ini berterusan selama sebln
tp impaknya masyaallah...
 DIA
berkuasa

kun fa ya kun......
anak2 mama...u are the best

Tuesday, 7 June 2011

PiSanG beRanGan punYa citEr

smlm mama ada update status kat fb
tnya sapa2 yg kot2 tau
sama ada pisang berangan leh dibuat grg ke tak
pd kwn mama ...wan mohd ardiles
tqvm sbb komen kat status mama
sgt mbantu
tp sbnrnya sblm bc  komen dia
mama pun telah mengambil kpts sndiri
grg je la pisang tu...

pisant tu mama yg beli so
ikut suka hati mama le nk msk mcm mana
mama pun grg je...tp sbnrnya betul kata
komen kwn mama tu
pisang berangan sdp dimkn begitu je
sbb bila digrg...pisang tu jd lembik
melekat2 kat kuali
ada yg mama msk smpai hmpir rentung...
kuikuikuii
tp....yg bestnya permata hati mama suka
pisang grg tu
sbbnya pisang tu lembik n manis
satu lg pisang yg hampir rentung tu...rangup sgt
depa mkn smpai hbs...

part yg plg best...papa blk keje
terus dihidangkn pisang grg...
papa pun suka
alhamdulillah...
juadah ptg yg suka2
tp menjadi.....

cEriTa HaRi InI

hari ni mama sempat msk breakfast ns grg je..
so sblm papa pi keje sempat la dia jamah ns grg
n telur mata
tp yg bestnya papa ni mkn telur kuning je
mcm bdk2
yg putihnya lgsg tak sentuh...huhu
pas papa pi keje td mama sempatla membuta blk....
mama ni jnis yg cerdik...
kalau nk tido msti silent hp...hahaha so takda
sapa leh disturb tp...bila jaga je td dh ada 4 misscall
salah satunya dr yong mama la....
mls nk call..mama msg je dia
apa lg..yong pun call semula...
dia dh agak dh..mesti mama ni dok meroloh
tau la tgh cuti......
yong aka kakak mama tu tau sgt
adik dia ni mmg suka tido...huhu


disbbkan tido dh tganggu..so mama...x jd meneruskn
niat nk tido semula..so
mama mndikn anak2...
depa semua dh wngi n cntik serta hensem

apa lg...destinasi seterusnya...dapoq....
dh pkl 12...selongkar dlm peti ais...ada sotong n bendi je
patutnya pg ni mama kena pi pasaraya
beli lauk tp disbbkn mls...so msk je apa yg ada
selama 40 min tung tang tung tang kat dapoq
siap lah menu mama tghri ni
sotong msk kicap,
bendi grg belacan....selalu org msk
kangkung grg belacan tp...ikut suka mama la
sbb tu je yg ada ....
dan satu lg.pembuka selera...
teloq masin...beshhhhh
tpnya gambaq tak dpt nk ambq sbb papa
bawak hp mama..

la ni...mama tgh dok rehat kat ruang tamu dgn permata
hati...depa dok layan sifu n tongga

hmmmm...cuti pun dh nk hbs...
mlsnya.....
keje menimbun
pasni msti mama takda masa nk update entry

Monday, 6 June 2011

tHanK YoU...aMiR

alhamdulillah.....
walaupun dh hmpir setgh thn berpisah
dgn anak2 murid mama
tp depa ttp ingt kat mama
alhamdulillah....
amir ....thank u jdkan mama
tempat amir merujuk ....
mama rasa sgt dhrgai...
apa yg mama leh bantu pasti mama bantu
sbb mama hanya nk tgk anak2 mama
berjaya dunia akhirat...
apa pun keputusan amir
mama akan sokong...
moga allah permudahkan urusan amir....


Sunday, 5 June 2011

pErMaTa HaTi....RaNiA + aDaM + NaQiB

rAnIa @ nYaNya Yg BeRcITa2 Nk bElajAr kAt SmArt ReAder ThN DpN
tp...anak mama kena ingat tau...xnk pakai pampers n minum susu tau
nnt kwn2 gelak kat nyanya

nYaNya
yG sUkA PossIng

3 BerAdIk...
BukAn SenAnG MaMa Nk AmBiK GaMbAq DePa Ber3

NaQib....


kAkAk...masa ni kecik lg...

mAmA n nAQib....





pAPa n DadaM

wAjIk...mY FirSt TrY
sbnrnya dh lama mama teringin nk mkn wajik ni
tp.............
xtau nk beli kat mana
so...tgk2 dlm kabinet dapur
ada beras pulut
santan pun ada
cari plak gula merah....ada
so....apa lg
taip kat google......resipi wajik
tu dia...berlambak2 resipi
pilih je mana berkenan
akhrnya pas 5 jam jd la
wajik mama ni...
rania,adam n naqib suka sgt
alhmdlh sedappppp


iKaN MerAH MaSaK kAri
yang ni plak resipi mkn tghri mama
best...dh lama x masak kari
rania plg suka mkn kari


sAmbAL SoTonG
ni plak sbnrnya sambal nasi lemak yg mama masak utk breakfast
tp.....nasinya dh hbs
smpat ambik gambar sambalnya aje...

tu la dia...air tangan mama utk satu hari
memandangkan tgh dok cuti....
tu la keje mama
bgn tdo je...
masak,basuh kain, kemas rmh n didik anak2

MaKaN-MaKaN

mAsAk LeMak Cili ApI
IkAn TeNgGiRi


kAilaN IkAn MasIn
 
 
SamBaL IkAn BilIs yG PaPa SukA
ReSiPi iNdUk

SaMbaL BeLacaN TerBaIkkk


sIrAp LimAu


mY hUsBaNd n I

Saturday, 4 June 2011

ehhh....
kat blog mama la ni
dh ada salji...
hitam plak tu...
huhu

saje2
suka2 try
nk merasa salji sbnr
ntah bila

so....
sapa2 yg dok teringin nk rasa
salji tu
sgt2 la dialukn
lalu lalang kat blog mama ni
tp.....
jgn dok bwk lalang
masuk....dh le ye
enjoy....

Friday, 3 June 2011

Thursday, 2 June 2011

inTrODucInG My FaMiLy

The OnlY dAuGhTeR I HaVe....
nUr RaNiA isTiQaMaH

















































































sAlAm TerIma KasIH

sbnrnya...
byk benda yg mama tak sempat nk post kat blog mama ni..
antaranya..ucapan trima ksh mama yg tak terhingga buat anak2 mama
yg 
sgt byk membantu mama
semasa urusan pindah rumah hari tu
tak terbalas rasanya
ikram,miqdad,fitri,fizi,halim,ridhwan,imran,zul,izzat,azri,faiq,adib,balqis,djah,ain.ain,hamizah,aisyah...n ramai lg..mama mmg sgt2 berterima ksh dgn kamu semua
kalau kamu semua takde...xtau la mcm mana mama nk uruskan rumah mama tu
yg plg best...
siap kemas rumah mama lg
siap pasangkn lgsir n deco rmh mama tuuuu...
syg korg

akhir kata...
kalau ada masa jmputlah dtg rmh mama
kedatangan korg sgt2 dialu2kn

SaLaM PeRjUaNgAn

ooohhhh
Setelah sekian lama
hmmm..dapat meluagkn masa sat
mama nk ucapkn selamat meneruskan perjuangan utk ex students mama senawi 2 2010
ada yg dh melangkah ke menara gading..
selamt berorientasi mama ucapkn
yg msh mhitung hari nk meninggalkn keluarga n kwn2
jgn sedih2
terutama utk nadzrul hadi..
kuatkn semangatmu..ok
mama ada..mama phm prasaan kamu sbb mama pun pnh hadapi yg sama
tp...
kita kena ingt ..ini adlh sbhgn dr fasa hdp kita
 
dulu mama pun kalau boleh nk masuk U sblh rmh
tp....
mana ada kan? 
so kena la merantau
tiap2 mggu dok blk rmh je
tp...
pas dpt adapt..mama dh mula ok
nadzrul pun msti mcm tu
mama yakin dgn anak mama
 
cuma pesan mama....blajar rjn2
kat sana dh xde cg nk p gesa2 suruh blajar dh
semuanya atas diri sndiri
so jgn lalai
 
kpd anak2 mama
zulhafizi,izzat,azri n athirah slmt brkursus di PDI(pusat dakwah islam)
slmt merantau ke negara org 
pndai2 bawa diri
kat jordan n morocco nnt ..jgn lupakn mama
 
utk anak2ku semua...mama sgt syg korg